tag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post3444481844541121276..comments2024-03-28T10:43:18.273+01:00Comments on Moja kuchnia pachnąca... barszczem: Kapusta kiszona zasmażanaMarzynia Mamciahttp://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-27541920476500046652015-07-21T11:33:59.259+02:002015-07-21T11:33:59.259+02:00Ha! I znów się chłopem my szczycić będę, bo On od ...Ha! I znów się chłopem my szczycić będę, bo On od lat kisi kapustę w domowym zaciszu i ta kapucha jest taka, że można z beczki a potem ze słoików garściami jeść! Nawet na te kiszoną potrzebę zakupił na targowisku szatkownicę tak starą, że i pewnie Babcia Bronia nie powstydziłaby się na niej kapusty ciąć :) <br />Tak więc jako Marzyniu napisałaś - surowiec mam mega przedni!<br />Jagienka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-46354952124663225382015-02-13T14:51:08.820+01:002015-02-13T14:51:08.820+01:00Kapustka rewelacja....:)
Kapustka rewelacja....:)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-54452296461730506432013-11-25T17:50:19.078+01:002013-11-25T17:50:19.078+01:00Hmmm, no wszędzie jest praktycznie, w naszych loka...Hmmm, no wszędzie jest praktycznie, w naszych lokalnych sklepach (płd. wsch. Polska). Jak Ci powiem, że w GS-ie w moim mieście, to pewnie nie pomoże ;-)<br />A dobra jest też "Sandomierska" - myślę, ze też wszędzie na południu Polski jest.Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-55020613290613935662013-11-23T21:57:13.819+01:002013-11-23T21:57:13.819+01:00Mozna wiedziec gdzie kupilas kapuste?Mozna wiedziec gdzie kupilas kapuste?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00705286464533623229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-47069188073903934652013-11-23T21:56:46.086+01:002013-11-23T21:56:46.086+01:00Mozna wiedziec gdzie kupilas kapuste?Mozna wiedziec gdzie kupilas kapuste?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00705286464533623229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-56563410023822553782012-02-12T19:29:30.424+01:002012-02-12T19:29:30.424+01:00Hmmm, a czemu się nie powinno? Ja często też prażę...Hmmm, a czemu się nie powinno? Ja często też prażę na sucho, gdy potrzebuję większej ilości mąki do sosu i musiałaby ona pochłonąć zbyt dużo tłuszczu, ale od wieków u nas na Podgórzu się mąkę zasmażało. Może to niezdrowe?Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-9385366612022058502012-02-12T18:36:44.539+01:002012-02-12T18:36:44.539+01:00bardzo dobry przepis, ale... mąki nie powinno się ...bardzo dobry przepis, ale... mąki nie powinno się rumienić na tłuszczu. Spróbujcie zrumienić mąkę suchą i dopiero wtedy dodać do tłuszczu. Kapusta pycha.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-82017776140459183642011-10-12T18:46:29.638+02:002011-10-12T18:46:29.638+02:00A które roladki, Wodniczku?A które roladki, Wodniczku?Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-32437451359225723112011-10-11T06:09:09.197+02:002011-10-11T06:09:09.197+02:00te roladki są kurne niezłete roladki są kurne niezłewodniczekhttps://www.blogger.com/profile/16068389112187510426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-22740624601575124052011-03-29T09:26:21.853+02:002011-03-29T09:26:21.853+02:00He he he, my w Polsce wiemy, co dobre. I treściwe!...He he he, my w Polsce wiemy, co dobre. I treściwe! dziękuję za miłe słowa, życzę sukcesów kulinarnych. <br />MarzyniaMarzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-27463441498693231932011-03-28T14:59:09.362+02:002011-03-28T14:59:09.362+02:00Bardzo dobry przepis, kapustka wyszła super:))),
d...Bardzo dobry przepis, kapustka wyszła super:))),<br />dziękuję, kapustka według twojego przepisu na stałe zagości na naszym stole, pozdrawiam serdecznie:)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-82496606111401947402011-01-12T12:42:17.403+01:002011-01-12T12:42:17.403+01:00ja jeszcze dodaję troszkę cukru -podkręca smak.Syn...ja jeszcze dodaję troszkę cukru -podkręca smak.Syn bardzo lubi taka kapustkę.Fajnie też dodać odrobinę boczku podduszonego.W Niemczech wykukałam taką kapustę do zasmażania już z boczkiem -pychaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3227626113572588225.post-20630781544952837642009-11-27T21:20:44.010+01:002009-11-27T21:20:44.010+01:00dnosfera (gość) 2009-10-21
to może być np. Audacit...dnosfera (gość) 2009-10-21<br />to może być np. Audacity 1.2.6 na stronie dobreprogramy.pl - TUTAJ adres strony programu : http://www.dobreprogramy.pl/Audacity,Program,Windows,11826.html :) pozdrawiam<br /><br />Anaste (gość) 2009-10-21<br />No już wiem , że sobie dzisiaj kapuchę z grzybkami zaserwuję na obiad :):):) Pytasz o tortillę , więc wyjasnię , że nie używam naszej mąki kukurydzianej , ale oryginalną meksykańską ,, mase harine " :):):) Nie widziałam jej u nas w sklepach , ale mozna ja kupić w Niemczech . Przy naszej trzeba by było dodać maki pszennej i bardzo długo wyrabiać ciasto , bo nawet i 40 minut . Ta się szybciej wiąże a i ciasto jest wilgotniejsze . Poza tym bardzo krótko piekę placki i zaraz po zdjęciu z blaszki kładę je na ściereczce i od razu zawijam . Wtedy się nie łamią . Smaruję je tez leciutko oliwą z oliwek i ziół :):):)<br /><br />CzarnyPieprz (gość) 2009-10-21<br />Ha, a ja dzisiaj jestem obojętna. Nie znoszę kapusty, a kapuśniak jest jedyną zupą jakiej nie lubię. :0) U mnie dzis placek po zbójnicki, mlask, mlask.<br />magenta (gość) 2009-10-21<br />Ja to bym chciała, żeby internet osiągnął wreszcie taki stopień rozwoju, żebym sobie mogła wejść, wybrać, kliknąć i mieć. Na stole w mojej kuchni.<br />riverman1971 2009-10-21<br />brakuje goloneczki<br /><br />tamirian 2009-10-21<br />Wow:):):)szanowna Pani popieram , robię( a jak!!! będę się chwalił)i uwiebiam...a teraz mlaskam:):)<br /><br />janciazmrowiska 2009-10-22<br />Jak miło... już sobie te zapachy wyobrażam! Normalnie... jak mnie bóle brzuchowe nachodzą to od razu bym jadła schabowego z ziemniaczkami... A ta kapusta całkiem całkiem... i przede wszystkim (co dla mnie osobiście najważniejsze, priorytetowe) prosta do zrobienia!Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.com