środa, 25 listopada 2009

Surówka z kapusty pekińskiej - najprostsza

To jedna z najprostszych surówek, bo wystarczy pokroić kapustę pekińską, nasolić, lekko odcisnąć i wymieszać (łapką najlepiej) z siekanym koperkiem, olejem, sokiem z cytryny i pieprzem).
Proste, a pyszne i takie świeże i zieloniutkie...

2 komentarze:

  1. Ja dodaję ogólnie cały jeden sos koperkowo-ziołowy knorra (ten inny np. z biedronki to porażka) i także trochę pieprzu cytrynowego. Czasami pomidor, jak jest (nie jestem studentem, ale mieszkam na stancji i nie takie rzeczy się jadało;)). Kiedyś zabrakło mi cytryny (a bez niej to nie jest sałatka) i dodałam ciut octu. Nigdy nie zapomnę tego ohydnego smaku...

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, to musi być cytryna. Życzę samych smakowitości w kuchni :-)

    OdpowiedzUsuń

Zalew spamu i mnie pokonał... dlatego musiałam włączyć tę uprzykrzoną weryfikację obrazkową :-(